2014. június 16., hétfő

TÉNYLEGES- ÉS NÉVLEGES HÍVŐK MEGKÜLÖNBÖZTETÉSE

JÉZUS KÜLÖNBSÉGET  TESZ  VALÓDI- ÉS HAMIS HÍVŐK  KÖZÖTT

HITETLEN  HÍVŐK-,  ÉS  A  HÍVŐ  HÍVŐK  ISMERTETŐJELEI


"Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát." (Máté 7:21,)
*
Ez leegyszerűsítve éppen azt jelenti, hogy nem mindenki, aki Jézusra hivatkozik, - vagyis hívőnek tartja magát, - fog üdvözülni. Ezt nagyon nehéz kimondani, de ez nagyon komoly figyelmeztetése Jézusnak, hogy Istenfélők legyünk és ne éljünk könnyelmű hívői életet !

Jézus tehát itt nagyon komolyan arra figyelmeztet, hogy lesznek hívők, - akik hívőknek tartják ugyan magukat, és Jézusra hivatkoznak tetteik során, - mégis a hitetlenek sorsára jutnak, vagyis elkárhoznak. Leegyszerűsített kifejezéssel élve ezt úgy foglalhatjuk össze röviden és tömören, hogy : vannak hívők, akik a "HITETLEN" kategóriába sorolják át magukat! Hívőknek tartják magukat, mégsem cselekszik az Atya akaratát, ezért Jézus a "Hitetlenek" kategóriájába, a "Nem ismerlek titeket" kategóriába, "Távozzatok tőlem gonosztevők" kategóriába sorolja őket. 
Némileg új fogalommal tehát úgy mondhatjuk : Ezek a "Hitetlen hívők".  Sajnos ők ezt nem tudják magukról, és ez sokkal veszélyesebb, mint simán "Hitetlen" -nek lenni, mert a hitetlen tudja, hogy ő nem hisz, így nincs benne hamis reménység az üdvösségre jutás tekintetében. A "Hitetlen hívő" sajnos nem tudja, hogy hamis reménységgel rendelkezik az üdvösségét illetően.
Jézus szava éppen ettől a hamis reménységtől akar megszabadítani, hogy még időben megtéréshez segítsen !

Adjunk hálát az Úrnak, hogy az Ő beszéde még itt a földön megítél bennünket, hogy megtérésre és üdvösségre segítsen, hogy el ne vesszünk, hanem örök életünk legyen! (Jn. 3:16,)

Felvétel készült 2014.05.24.-én.
________________________________________________________________________
Az Atya világába való belépést megalapozó Ígehirdetések :
 (Dátumra, vagy a címre kattintva a kiválasztott oldal megnyílik.)
 1. rész 2013.06.08 - Krisztusban való élet titkai - 1.rész
63.rész 2014.09.13 - Istenfélelem fogalmának pontosítása - 1.rész
64.rész 2014.09.20 - Istenfélelem fogalmának pontosítása - 2.részA  KRÍZIS  MISSZIÓ  HÍRLEVELEI  ITT  OLVASHATÓK  : 
HÍRLEVÉL - 2. 
                                     3. HÍRLEVÉL VIDEÓJA                              
____________________________________________________________________ Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése