2014. március 9., vasárnap

PASSIÓ FŐSZEREPLŐJE -JIM CAVIEZEL MEGRÁZÓ ÜZENETE

MINDENKIT CSAK A FELTÁMADÁS ÉRDEKEL, DE A SZENVEDÉS (AMI ANNAK AZ ÁRA) MÁR NEM FONTOS SZÁMÁRA.   DE MEGKAPHATOD AZ ARANYÉRMET SZENVEDÉS NÉLKÜL ?


Egy San Diego-i gyülekezetben készült interjú a Passió c. filmből Jézust alakító színésszel, Jim Caviezel-el.

Néhány fontos idézet az interjúból :

"Az ördög pedig meg fog vizsgálni! Már most néz téged, hol vagy gyenge? "Elbírok ezzel a sráccal! Egy millió dollárt neki, és hűtlen lesz."   Én döntök. Szabad vagyok rá. Minden (amerikai) generációnak tudnia kellene, hogy a szabadság nem abból áll, hogy azt csinálhatsz amit akarsz, hanem jogodban áll azt tenni, amit kellene!  ......  nagyon sok keresztény elmerül a pogányságban. ... "

"Keresztényekként nem ülhetünk itt tovább, mondva : "Akkor leszek keresztény, ha megvan a jólét, és gazdag vagyok." - mert Jézus már mindent megtett: Ő szenvedett, és meghalt. Nekem már nem kell. - Akkor Péternek, Jánosnak és a többi apostoloknak miért kellett szenvednie, és mártírrá válnia ?  És a mai napig sok keresztényt megölnek, pl. muszlimok. Miért? Jézus nem szerei őket?  Nincs velük ? ... "

"A keresztényeknek bátran szembe kell nézni a halállal, és meg kell érteniük : a következő lépés, bátorítani az embereket, hogy az örökkévalóság rájuk is vár. Mindannyian meg fogunk halni. Az "első halálban". Remélhetőleg a másodikban nem. Isten soha nem küldi az embert a pokolba. Az emberek választják azt a helyet. "

"A demokráciánk nem lehet hosszan tartó, ha nincs elköteleződés az emberekben, az emberi közösségekre vonatkozó erkölcsi normák iránt. Egy demokratikus társadalom számára az az alapvető kérdés: Hogyan kellene együtt élnünk ?  A társadalom pedig a választ keresve, nem zárhatja ki az erkölcsi igazságokat és azok okfejtését. Válasszátok el magatokat ettől a romlott nemzedéktől testvéreim ! Nem azért vagytok, hogy idomuljatok, hanem azért, hogy ellenálljatok !"



_________________________________________________________________________
Az Atya világába való belépést megalapozó Ígehirdetések :
  (Dátumra, vagy a címre kattintva a kiválasztott oldal megnyílik.)
 1. rész 2013.06.08 - Krisztusban való élet titkai - 1.rész




63.rész 2014.09.13 - Istenfélelem fogalmának pontosítása - 1.rész
64.rész 2014.09.20 - Istenfélelem fogalmának pontosítása - 2.rész







A  KRÍZIS  MISSZIÓ  HÍRLEVELEI  ITT  OLVASHATÓK  : 
HÍRLEVÉL - 2. 
                                     3. HÍRLEVÉL VIDEÓJA                              
____________________________________________________________________ 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése