2014. március 26., szerda

A TE ÖRÖKSÉGED A KÁRPITON TÚL VAN !

VIGASZTALÁSUNK ÉS REMÉNYSÉGÜNK ALAPJA,  ISTEN  ESKÜJE !

… oda menekültünk, hogy megragadjuk az előttünk levő reménységet, mely szellemünk bátorságos és erős horgonya, és beljebb hatol a kárpitnál, ahová útnyitóul bement érettünk Jézus, Aki örökké való főpap lett Melkisédek rendje szerint.  (Zsid. 6:18-20,)

Az az örökségünk, hogy mi is bemehetünk az Atya jelenlétébe ( a mennyei Szentek Szentjébe,) ahova Jézus már saját vérével bement érettünk útnyitóul.
Az „útnyitás” kifejezés, az rólunk szól, ránk vonatkozik. Jézus tehát a mi számunkra nyitott utat az Atyához Jézus, (Jn.14: 1-4, ”ahol én vagyok, ti is ott legyetek!”) vagyis az örökségünk nem csak a Menny, nem csak az üdvösség, hanem az Atya jelenléte, az Atya Világa, ami az „igazi Menny” ! Ide lépett be útnyitóul Jézus.  Erre utal Pál apostol az Ef.1:3-4, versben.

Jelenleg pedig a reménység horgonya köti össze a szellemünket az Atya jelenlétével. Ennek a reménységnek ad alapot Isten esküje, amit két változhatatlan tény fedezete garantál számunkra. Az 1.tény : Isten ÖNMAGÁRA esküdött.  Isten pedig változhatatlan.  A 2.tény : Hogy Isten ESKÜDÖTT. Az eskü is megváltoztathatatlan tény Isten előtt!  Isten azért tiltotta meg az Új Szövetségben az embereknek az esküt, mert az ESKÜ szent- és megváltoztathatatlan intézményét akarta megvédeni az emberi gyarlóságból, jogosulatlanságból származó visszaélések beszennyezésétől. Az ESKÜ tehát szent-, és egyben változtathatatlan ÍGÉRET intézménye, amelynek Önmaga Isten a fedezete !
”Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, … ” (1.Péter 2:9,)

Miért nincs királyság papság (papi szolgálat) nélkül ?

Erre az izgalmas és fontos kérdésre is választ ad az üzenet. Jézus is király- és főpap egyszerre, de maga az Atya is király- és pap. „Melkisédek Sálem királya, a felséges Isten papja.” (Zsid.7:1,) Rólunk pedig azt mondja Péter, hogy királyi papok vagyunk. Ez tehát elengedhetetlen párosítás. Azt jelenti : nincs királyság papság nélkül !

Felvétel készült 2014. 03. 15.-én.


________________________________________________________________________
Az Atya világába való belépést megalapozó Ígehirdetések :
(Dátumra, vagy a címre kattintva a kiválasztott oldal megnyílik.)
 1. rész 2013.06.08 - Krisztusban való élet titkai - 1.rész




63.rész 2014.09.13 - Istenfélelem fogalmának pontosítása - 1.rész
64.rész 2014.09.20 - Istenfélelem fogalmának pontosítása - 2.rész







A  KRÍZIS  MISSZIÓ  HÍRLEVELEI  ITT  OLVASHATÓK  : 
HÍRLEVÉL - 2. 
                                     3. HÍRLEVÉL VIDEÓJA                              
____________________________________________________________________ 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése